Elisabeth "Bettan" Högberg siktar på OS-guld. Foto Christian Höijer SR Gävleborg
Sandviken

Bettan laddar för guld

I kväll kan Jädraås få sin första OS-medalj i historien. Klockan halv nio drar Elisabeth "Bettan" Högberg iväg för det svenska stafettlaget i skidskytte som har en jättechans att knipa medalj.

Lita på att tummarna kommer att knytas hemma i Jädraås i kväll när bygdens egen Elisabeth Högberg, eller "Bettan" som hon kallas av alla, drar i väg på den första sträckan i OS- stafetten i skidskytte. Det svenska laget har en jättechans på medalj - laget tog ju sin första världscupseger så sent som den 15 januari i tyska skidskyttemetropolen Ruhpolding.

- Att få stå högst upp på prispallen är förstås drömscenariot. Och vi har redan satt oss i respekt hos de andra och visat att vi både kan och har varit där uppe, säger Elisabeth Högberg.

Världens bästa skidskyttar
Sverige har två av världens absolut bästa skidskyttar i laget just nu i Anna-Karin Olofsson-Zidek och Helena Jonsson. Så här säger Bettan Högberg om den mentala pressen det innebär att köra i ett så kompetent lag.

- Det är ingen press jag mår dåligt av. Det är bara att göra så bra som möjligt i från sig och dunka i väg Anna-Karin på sin 2:a-sträcka i stafetten.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista