Kvartsfinalmötena mellan Bollnäs och Broberg är ekonomiskt viktiga för klubbarna. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
bandy

Klirr i kassan för Bollnäs och Broberg

I kväll spelas ett hett derby mellan Broberg och Bollnäs i bandyns slutspel. Lagen möts i kvartsfinal och sportsligt är det en höjdare. Men för klubbarna betyder det också en hel del ekonomiskt.

– Det betyder jättemycket, för under serien har vi haft mest med folk mot Broberg. Det är ännu mer viktigt att möta dem ekonomiskt än sportsligt skulle jag tro, säger Sören Persson som är sportchef i Bollnäs GIF. 

– Vi hoppas att det betyder mycket och vi ser fram emot att det ska komma mycket publik på de här derbymatcherna, säger Broberg Bandy AB:s vd Bo Nyman.

Både Bollnäs och Broberg har en ansträngd ekonomi. Men både Sören Persson och Bo Nyman beskriver sina respektive klubbars ekonomiska situation som att den är under kontroll. Och den blir ju inte sämre av att lagen nu möts i en kvartsfinal som avgörs i bäst av fem matcher.

När lagen möttes under grundserien lockade Brobergs hemmamatch drygt 3 000 åskådare och Bollnäs hemmamatch drygt 3 500 personer, vilket är bland de bästa publiksiffrorna under hela elitserien.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista