Färila

Whiplashskadad fick rätt efter 14 år

Efter 14 år har Ulrika Eriksson från Färila fått rätt mot sitt försäkringsbolag. Hon drabbades av en whiplashskada i en trafikolycka och var tvungen att operera sig i Tyskland. I går fick hon efter många års kamp besked om att hon får rätt till ersättning, på alla punkter.

– Jag bara skrek rakt ut. Härligt! Underbart! jublar Ulrika Eriksson efter Hovrättens dom.

Hela historien har tagit 14 år. 1996 skadades hon i en trafikolycka, men det tog ett tag innan man insåg att det var just en whiplashskada hon drabbats av.

När hon väl fick rätt diagnos år 2005 var det svårt att hitta rätt vård i Sverige och istället var hon tvungen att åka till Tyskland där hon opererades.

Men när hon kom tillbaka till Sverige var det svårt att få ersättning för operationen. För ett år sedan vann hon i tingsrätten, men det överklagades till hovrätten, och i går vann hon alltså igen.

– Nu ska kammarkollegiet förhoppningsvis betala ut ersättningen som jag har rätt till för jag tror inte att de överklagar till Högsta domstolen när de har förlorat i både tingsrätten och hovrätten, säger Ulrika Eriksson som även tror att domen gör det lättare för andra som är i samma situation som henne. 

Linnea Ericsson
linnea.ericsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista