Medaljchans för André Myhrer

För fyra år sen var André Myhrer snubblande nära en medalj på OS i Turin. I kväll klockan sju (lördag, svensk tid) är det dags för Bergsjösonens stora medaljchans under OS när slalomtävlingen avgörs i Whistler. Själv säger han att förutsättningarna är de allra bästa.

- Formen är bra och backen passar mig. Jag har nog aldrig tidigare åkt så bra som nu, så allt bådar gott, säger han.

I kväll har alltså André Myhrer sin stora chans. För fyra år sen i Italien var han fyra i OS -slalomen, några hundradelar från en bronspeng. Den här gången kommer han följdaktligen till OS-backen i Whistler full av självförtroende. Han tycker till och med att motståndet är litet svagt.

- Visst, de bästa åkarna finns på plats, men de har blivit färre. Därför har det blivit ett litet enklare race, säger han.

Rockar gärna loss
Parallellt med skidkarriären har också musikintresserade André Myhrer skapat en egen metalliskt hård rocklåt tillsammans med producenten Erik Mossnelid och bandet Tre backar läsk från Hudiksvall. Och det är just det som är tanken i Vancouver - att komma hem med metall, helst av ädlaste valör.

- Målsättningen är att gå ut och göra två åk så bra som möjligt. Sedan får vi summera, det kan bli en plats på pallen, säger han.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se