Rengsjö

Vattenläckor i nya Rengsjö skola

Det läcker in i nyrenoverade Rengsjö skola i Bollnäs kommun. Så sent som i höstas invigdes skolan som byggts om för 17 miljoner. Det är en jättetråkig situation tycker rektorn Gun-Marie Tyve.

I augusti invigdes Rengsjö skola efter en omfattande renovering för 17 miljoner. Men i vinter har det läckt in på flera platser på grund av dåligt isolerat yttertak och ingen ventilation på vinden.

– Det har läckt in på många olika ställen det har droppat i princip både här och där i flera olika rum, säger rekort Gun-Marie Tyve.

Hur mycket som är förstört i den nyrenoverade skolan är osäkert menar Gun-Marie Tyve.

– Nej det vet vi inte än. Det finns en oro naturligtvis vad det blir av det här. Är det fuktskador eller inte, har man hunnit få bukt med det? Vi vet inte det än och vi vill naturligtvis att det görs en fuktmätning.

På skolan går 129 barn från förskoleklass till sexan. Men trots takläck har inte undervisningen påverkats utan den pågår som tidigare.

– Däremot finns det en oro och alla tycker det är tråktigt att det blivit så här men undervisningen kör vi som vanligt säger Gun-Marie Tyve.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista