Trots mänger av utvisningar lyckades Frölunda ta tre poäng mot Brynäs.
Elitserien i ishockey

Ringrostigt Brynäs föll mot Frölunda

Elitserierien i Ishockey omstartade i går med mindre lyckat resultat för Brynäs som förlorade med 3-1 bort mot Frölunda. Det trots mängder av utvisningar för Frölunda som med två snabba mål i början av andra period fick ett ointagligt försprång.

- Vi spelade ganska bra, men tyvärr lyckas Frölunda vända spelet och sätta dit chanserna. Då slutar det så här.

Det säger Brynäs ende målgörare Jonas Nordkvist i en kommentar efter matchen. 

Och nog märktes en viss ringrostighet hos de båda lagen efter det långa OS-uppehållet. Brynäs ägde den första perioden tack vare bland annat tre numerära överlägen men hetaste chansen skapade Frölunda med ett stolpskott.

Målen lät dock vänta på sig
till den andra och då var det Frölunda som gick på knock. Perioden var bara en dryg minut gammal när Fredrik Pettersson frispelade Per-Johan Axelsson som inte gjorde något misstag ensam med Jacob Markström i Brynäskassen.

Fyra minuter senare var det dags igen, ett dragskott från Jens Karlsson som Markström nog borde tagit. Frölunda hade i det här läget fått matchen precis dit man önskat men fortsatte att samla på sig utvisningar.

När laget drog på sig
sin femte tvåminutersutvisning i matchen, Brynäs hade inte haft en enda så långt, fick hemmapubliken till slut anledningen att jubla. Det var Jonas Nordquist som placerade in 1-2 med fem minuter kvar av den andra perioden.

13.41 in i den tredje perioden kom avgörandet. Brynäs hade jagat en kvittering när Frölunda ställde om. Fredrik Pettersson skrinnade in i anfallszonen i hög fart, bjöd på några snabba dragningar innan han med ett läckert skott hittade nätmaskorna bakom Markström.

Efter 3-1 var Brynäs ett slaget lag även om man chansade med att plocka ut målvakten i slutet.

Radiosporten
tomas.groop@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista