1 av 2
I Bergsjö förbereddes på måndagen OS-bronsmedaljören André Myhrers hemkomst. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
2 av 2
André Myhrers flickvän Madelene Thollin och mamma Christina Myhrer. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
Bergsjö

Myhrer kommer hem med metall

Sent på måndagseftermiddagen väntades en färsk OS-bronsmedaljör landa på Arlanda. Det handlar förstås om André Myhrer från Bergsjö som ju kommer hem med metall från Vancouver, precis som han utlovade i en låt inför spelen.

– Det är helt fantastiskt! Det här har man gått och önskat och hoppats för hans skull ända sedan han började åka skidor när han var tio år. Jag vet att OS har varit ett av hans stora mål, säger Andrés mamma Christina.

Det var 30 år sedan Sverige senast vann en OS-medalj i herrslalom, och då var det den störste genom alla tider, Ingemar Stenmark.

André Myhrer var tre hundradelar från medalj i Turin-OS för fyra år sedan och i lördags hade han marginalerna med sig och fick sin medalj. På natten efter att medaljen bärgats ringde han hem till sin flickvän.

– Han var totalt lycklig, det bara hördes på hela honom, säger flickvännen Madelene Thollin.

Sent på måndagseftermiddagen väntades bronshjälten landa på Arlanda och om allt går enligt planerna blir det ett uppträdande där på en provisorisk scen med kompisarna från bandet Två backar läsk.

André spelade in låten "Kommer hem med metall" tillsammans med bandet inför OS. Ett löfte som han infriade.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista