Göransson Arena. Foto: Mikael Nordgren
Sandviken

Taket skottas på Göransson Arena

Uppdaterad: 18:44
Göransson arena i Sandviken kan öppna igen i morgon tisdag. På grund av allt snöande utrymdes arenan i helgen eftersom taket höll på att rasa in. Just nu skottar man för fullt, och efter en besiktning i eftermiddags ser det ut som att arenan kan öppna igen i morgon.

- Vi har besiktat taket till Göransson Arena i dag. Vi har mätt snödjupet, och testat densiteten, det vill säga hur tung snön är, säger Bosse Eriksson, tillförordnad vd för Göransson Arena.

Restaurangen, konferensavdelningen och stora entrén kommer att kunna öppnas i morgon bitti. Dessutom får hyresgästerna komma in då. Däremot kommer inte bandyisen och arenahallen att öppna igen förrän taket är helt färdigskottat.

– Vi skottar taket med två kranar, och vi beräknar att vara klara med det vid lunchtid i morgon. Sedan ska det göras en ny besikning. Men vi räknar med att vi då ska kunna öppna även bandyisen, säger Bosse Eriksson.

Det innebär att personalen då kommer åt att ställa i ordning isen. Till onsdag ska verksamheten i arenan fungera normalt. Det innebär att Göransson arena bör vara klar för match på torsdag, om nu inte Saik avgör kvartsfinalserien borta i Västerås i morgon tisdag.

Det är det myckna snöandet som gjort att taket riskerade att rasa in. Av säkerhetsskäl flyttades därför bandymatchen mellan Sandviken och Västerås utomhus i går.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".