Bollnäs

Löften om upprustad simhall sprack

I Bollnäs lovade allianspartierna och sjukvårdspartiet inför valet 2006 att satsa på förnyelse och upprustning av sim- och sporthallarna i Bollnäs, Arbrå och Kilafors. Men det blev inte som utlovat, medger kommunalrådet Evy Degerman.

Det är inte alltid de politiska partierna håller de löften de går till val på. Det visar en granskning av vad som hänt med vallöftena från valet 2006 som Radio Gävleborg har gjort.

Tillsammans för ett bättre Bollnäs kallade allianspartierna och sjukvårdpartiet sitt gemensamma valprogram inför valet 2006 och i det stod det bland annat att de ville satsa på förnyelse och upprustning av sim- och sporthallarna i Bollnäs Arbrå och Kilafors. Men så har det inte blivit.

– Nej, det måste jag ju hålla med om. Vi hade en ambition att vi skulle klara av att rusta simhallen i Bollnäs och bitar av hallarna i Kilafors och Arbrå men det har vi fått skjuta på framtiden, säger kommunalrådet Evy Degerman (C).

En viss renovering av simhallen i Bollnäs har skett men inte något mer.

– Det har kommit andra saker emellan som man får lägga pengarna på som är viktigare just för tillfället, säger Evy Degerman.

Ann-René Forstström är vänsterpartist och sitter i opposition i Bollnäs och hon är kritisk till att det inte hänt mer när det gäller sim- och sporthallarna i kommunen.

– Det jag tycker är märkligt i det här är att det hela tiden finns pengar för investeringar när det gäller de kommersiella bitarna och de lokalerna medan det finns väldigt få medel till lokaler i offentlig regi, säger hon.

Men Evy Degerman är inte direkt besviken över att det inte blev som de tänkt sig med sim och sporthallarna i Bollnäs kommun.

– Jag tycker ändå att vi har tillför så pass mycket annat, säger hon.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".