Ljusdal

Ljusdals kommun får ny bakläxa för utbildningsavtal

Skolinspektionen kräver att Ljusdals kommun avbryter samarbetet med utbildningsföretaget Miroi eftersom avtalet strider mot skollagen.

I december förra året kom det fram att Ljusdals kommun fått betalt från utbildningsföretaget Miroi för att skriva på betyg. Olagligt, sa skolinspektionen, och Ljusdals kommun skrev ett nytt avtal. Men nu säger alltså Skolinspektionen att även det nya avtalet strider mot skollagen.

– Vi bedömer att det avtalet inte gör saken bättre. Oavsett det här nya avtalet är det här inte i enlighet med lagar och förordningar, säger utredaren Per Eng.

– Att man inte var nöjd med avtalet kommer som en överraskning. Jag trodde att vi hade rättat till avtalet på ett korrekt sätt men det har vi alltså inte gjort enligt inspektionens bedömning och det ska vi rätta till, säger Ljusdals kommuns utbildningschef Stefan Meuller.

Linnea Ericsson
linnea.ericsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".