Resenärer på en perrong på Stockholms central väntar på tåget. Foto: Leif R Jansson/Scanpix.
Tågkaoset

Drabbade resenärer kompenseras

SJ  erbjuder nu kompensation för inställda tåg och förseningar. Bland annat förlängs månads- och årskort och biljetter köps tillbaka.

– Vi vill helt enkelt kompensera kunderna för det som har hänt. Fram till den 28:e februari drabbades många, säger Thelma Henrysson, pressinformatör på SJ, till TT.

Kunder som har årskort, som varit giltiga under februari 2010, får automatiskt en månads kostnadsfri förlängning av kortet, alternativt återköp till resterande värde för dem som önskar.

Kunder som har SJ:s månadskort med giltighet under februari, får en månads kostnadsfri förlängning. Förlängningen görs i SJ:s Resebutiker.

Inställda tåg kompenseras med återköp av biljetten, oavsett typ. Det går också att boka om biljetten, utan att erlägga mellanskillnad, fram till och med den 13:e mars.

Restidsgarantin som gäller ger kontant ersättning med 25 procent vid försening över en timme och 50 procent vid försening över två timmar.

Under mars månad kommer trafiken fortfarande att vara reducerad till följd av snöovädret. Många tåg måste repareras efter att skadats av snö och is och är inne på verkstad.

Bland annat berörs avgångarna Stockholm-Malmö och Stockholm-Göteborg. Under mars kommer man att öka avgångarna allt eftersom.

SJ räknar med fulltrafik igen först i april.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista