Telefonen går varm hos Bollnäs sportchef Sören Persson. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
bandy

Finalbiljetter redan eftertraktade

Redan nu innan ens alla semifinallagen är klara i bandyns slutspel är intresset för finalbiljetter stort. I Bollnäs ringer det i ett på kansliet och sportchefen hinner inte göra så mycket annat än att prata i telefon.

I går blev det klart att Bollnäs kommer att möta Sandviken i den ena semifinalen. Detta efter att Bollnäs besegrat Broberg med 3-1 i matcher i kvartsfinalserien och Sandviken vann mot Västerås med samma matchsiffror i sin kvart.

För Bollnäs del är det fem år sedan laget senast var i en semifinal och inte sedan 1956 har laget spelat en final. Därför är suget efter finalbiljetter redan nu stort och Bollnäs GIF har valt att sälja optioner, en förköpsrätt till de eventuella finalbiljetterna.

Edsbyn, som ännu inte är klart för semifinal, har också börjat sälja optioner till de eventuella finalbiljetterna medan publiken i Sandviken själva får köpa sina biljetter via Ticnet.

Sportchefen Sören Persson i Bollnäs tror att optionerna kommer att sälja slut ganska snabbt.

– När folk förstår att det är så här begränsat antal tror jag att man kommer att gå till verket, telefonen ringer hela tiden, säger Sören Persson.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista