Peter Törnberg är spelande tränare i Edsbyn. Foto: Mikael Andersson/Scanpix
ovanåker

Vinna eller försvinna för Edsbyn

I kväll är det vinna eller försvinna som gäller för Edsbyn i bandyns slutspel. Det står 2-2 i matcher mot Villa i kvartsfinalen och för att Edsbyn ska få fortsätta spela bandy den här säsongen gäller det att vinna kvällens bortamatch mot Lidköpingslaget.

Peter Törnberg är spelande tränare i Edsbyn och han ser fram emot kvällens drabbning.

– Det blir spännande. Det är slut på livlinor så nu ska det avgöras.

Än så länge den här säsongen har Edsbyn inte lyckats besegra Villa på bortaplan på tre försök. I grundserien förlorade Edsbyn med 7-0 och i de två kvartsfinalmatcherna Edsbyn mött Villa på bortaplan har det blivit förslust med 6-4 och 6-2.

Men att Edsbyn inte lyckats vinna någon bortamatch mot Villa än så länge tycker Peter Törnberg talar för Edsbyn i kväll.

– Vi har lärt oss mycket och hoppas att vi har tillräckligt med kunskap för att nypa dem i kväll. Det gäller att vi hjälper varandra och försvarar vårt eget mål.

Även spelaren Hans Andersson tror såklart på sitt lag i kväll och han ser en positiv trend i Edsbyns bortamatcher mot Villa.

– I de senaste två matcherna har vi varit jäkligt bra vissa stunder. Så det ser bra ut.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista