Bedragaren vill kontrollera brandvarnare. Foto SCANPIX
Ockelbo

Dörrknackande bedragare

En man i 35 -års åldern har under förmiddagen försökt ta sig in i flera lägenheter i Ockelbo. Mannen säger att han är från det allmännyttiga bostadsföretaget Ockelbogårdar och vill komma in och kontrollera brandskyddet.

– Han har ringt på och vill komma in i lägenheterna och titta på deras brandvarnare. Han säger att han kommer på uppdrag från oss på Ockelbogårdar.
En av dem som blivit kontaktade av den här människan begärde legitimation och då sprang han därifrån, säger företagets Vd Bo Lindblad som fick höra om händelserna under förmiddagen.

Flera liknande händelser
Det är inte första gången som okända personer systematiskt knackat dörr och begärt att få komma in och kontrollera brandskyddet.

I somras råkade Ockelbogårdar ut för samma händelse som dagens och så sent som i veckan var det Sandvikenhus tur att varna sina hyresgäster om liknande bedragare.

– Målsättningen är givetvis att ta sig in i lägenheten och träffar han rätt med sitt uppsåt så är det någon äldre människa som kanske är ensam i lägenheten och då kan ju vad som helst hända, säger en upprörd Bo Lindblad.

Emelie Eriksson
emelie.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista