Krögarens advokat Curt Sandström är kritisk mot bevisningen. Foto: Linnea Ericsson SR Gävleborg
Gävle

Stor del av CH-bevisningen bygger på telefonsamtal

En stor del av åklagarens bevisning i rättegången om CH-branden 2005 bygger på avlyssnade telefonsamtal. Under den andra rättegångsdagen i går spelade åklagare Mikael Hammarstrand upp en del av samtalen som han menar bevisar att de tre misstänkta männen är skyldiga till den stora hotellbranden i Gävle för snart fem år sedan.

I flera av de avlyssnade samtalen som åklagare Mikael Hammarstrand spelar upp under den andra rättegångsdagen låter den misstänkte krögaren allt mer nervös och pressad. I ett samtal letar han efter en bra advokat och i annat förbereder han sig på att bli häktad.

Men mannens försvarare, advokat Curt Sandström menar att inget av samtalen är tillräckligt stark bevisning mot hans klient.

– Jag har aldrig någonsin hört en sådan här sakframställning av sådana här meningslösa och för min klient förnedrande telefonsamtal mellan honom och hans fru. Jag har inte hört någonting som har bevisvärde med själva mordbranden, säger Curt Sandström.

Staffan Mälstam
staffan.malstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista