Förberedelserna pågår för fullt inför Junior-SM i Hudiksvall. Klubbordförande Stefan Skalman ser fram emot tävlingarna. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
skidor

Junior-SM nästa höjdpunkt efter OS-firandet

Det är uppåt i skidklubben Hudiksvalls IF. I dag hyllar kommunen föreningens guldhjälte Daniel Rickardsson efter framgångarna vid OS i Vancouver, och på onsdag är det dags för nästa fest då Junior-SM på skidor börjar.

Svensk skidsport är åter i världsklass, det syntes med all önskvärd tydlighet vid OS i Vancouver.

Och vill man se svensk skidsports kommande stjärnor ska man leta sig till skidstadion i Hudiksvall på onsdag då Junior-SM startar.

– Det här har vi sett fram emot i lång tid genom att vi har så många juniorer som tränar och tävlar, och att få visa upp dem på hemmaplan är jättekul för oss, säger Stefan Skalman som är ordförande i Hudiksvalls IF.

Förberedelserna har pågått en längre tid och så sent som i veckan var skidkungen Thomas Wassberg i Hudiksvall och besiktade banorna.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista