Det var efter en fest i Folkets Hus i Skutskär som 19-åringen hittades död. Foto: Anders Ekholm SR Gävleborg
Älvkarleby

En sorgens dag i Skutskär

En 19-årig pojke dog när han i lördags kväll var på väg hem från en privat sportlovsfest i Folkets Hus i Skutskär. I dag var det en sorgens dag och många Skutskärsbor var både förtvivlade och arga över över att en sådan sak kunde hända.

- Det är ganska otäckt att tänka sig att en så pass ung man har travat hemåt i snön, kanske blivit trött och lagt sig ner och sedan avlidit.

Det säger Skutskärsbon Harry som i likhet med många andra ortsbor i dag känner vanmakt och förtvivlan till följd av den tragiska händelsen.

Festen urartade
De exakta omständigheterna kring dödsfallet är ännu inte kända. Klart är att en 19-årig man på söndagen hittades död i Skutskär, troligen ihjälfrusen. Mannen hade på lördags-kvällen troligen varit på en stor fest på Folkets hus i Skutskär, en fest som Uppsala-polisen avbröt på grund av att den, enligt polisen, hade urartat.

– Det var ett mycket besvärligt ordningsläge, säger Christer Nordström som är presstalesman för Uppsala-polisen.

Hittades först på söndagen
Det var strax efter 11 på söndagsförmiddagen polisen fick ett larm om en man som var funnen död i en snödriva i Skutskär.

Platsen spärrades av och tekniker undersökte platsen och kunde konstatera att det inte finns någon misstanke om brott.

En minnesgudstjänst kommer att hållas för 19-åringen i Skutskärs kyrka i kväll.

SR Gävleborg
tomas.groop@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista