Hudiksvall

Lönnbark ber om ursäkt

I dag har vi berättat om sprickan i Landstinget mellan läkarna i Hudiksvall och landstingsledningen. Bakgrunden är ett tänkt remissvar till Justitieombudsmannen, som drogs i landstingsstyrelsen, där kirurgen Vincent Ugarphs mentala hälsa kommenteras. Landstingsdirektör Svante Lönnbark bad under eftermiddagen kirurgläkaren om ursäkt direkt här i Radio Gävleborg.

Svante Lönnbark, landstingsdirektör, säger så här till programmet Fokus här i Radio Gävleborg:

– Det var djupt olyckligt att förslaget kom ut i media, det är jag den förste att beklaga. Jag har i dag skrivit ett brev till verksamhetschef Ulf Öhrvall och överläkare Vincent Ugarph för att be om ursäkt för att vi hanterat det på ett felaktigt sätt. Rutiner har brustit och det är jag den förste att beklaga.

Igår var det landstingsstyrelse och då ändrades en del av remisssvaret till JO efter kritiken. Men fortfarande finns det, exempelvis, kvar att läkaren har ett aggressivt sätt. Landstingsråd Ann Margret Knapp (S):

- Jo, därför JO har anmodat oss att yttra oss över vad som framförts av Ugarphs skrivelser till JO.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista