Gävle

Nattklubbsägaren: Rykten om hot mot CH var falska

Det fanns ingen hotbild mot nattklubben CH i Gävle vid tiden innan branden. Det sa Christer Olsson, som ägde nattklubben intill hotellet när han vittnade under rättegången.

Både åklagare och advokater ställde frågor till Christer Olsson om det snabba brandförloppet, vilka värden som förstördes i branden och vilka säkerhetsåtgärder han tänkt vidta efter brandattentatet mot nattklubben kvällen innan den stora branden.

– När någon försökt elda upp hela restaurangen så måste vi ju agera, och min första tanke var att vi skulle sätta upp kameror. Men det hann vi inte, sa han under förhöret. 

Under rättegången fick Christer Olsson svara på frågor om det fanns något hot mot CH. Det har funnits teorier om ett hot mot garderoben på nattklubben men det avfärdades helt av honom.

– Det stod så i tidningen och jag frågade då journalisten som hade skrivit det vad han fått det där ifrån. Och då svarade han att han inte kunde röja sina källor, och då sa jag att det inte finns några sådana källor.

Åklagare Mikael Hammarstrand ställde också frågor till Christer Olsson om han tror att det var samma person som försökta sätta eld på nattklubben kvällen innan den stora branden.

– Ja det är väl logiskt, svarade Christer Olsson.

– Varför är det logiskt? Undrade då Mikael Hammarstrand.

– Om det är någon som försöker elda upp den här restaurangen så är det väl sannolikt att det är samma person som försöker göra det två dagar i rad.

Nattklubbsägaren har också sina egna teorier om vem som tänt eld på CH, men de vill han inte berätta om för polisen.

Linnea Ericsson
linnea.ericsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".