Bollnäs

Mitt Hjärta för litet för Landstinget

Vårdföretaget Mitt Hjärta i Bollnäs kan inte lämna anbud på Bollnäs sjukhuset med de kriterier som Landstinget ställer. Mitt Hjärta är för litet och kommer inte upp i omsättningskravet på 300 miljoner. Vd Anna Hammarström är mycket upprörd över landstingets agerande.

– Vi är väldigt överraskade. Vi förstår inte vad en omsättning på 300 miljoner har med den här upphandlingen att göra, säger Anna Hammarström vd på Mitt Hjärta och fortsätter:

– Det här exkluderar alla medelstora företag.

Ett av kraven som landstinget ställer är att de bolag som vill slåss om sjukhuset i Bollnäs har en omsättning på 300 miljoner.

I går sa Patrik Stenvard moderaternas oppositionsråd till Radio Gävleborg att det innebär att även mindre lokala entreprenörer kan lämna anbud. Men det stämmer inte. Kravet innebär att det bara är de stora drakarna som kommer i fråga menar Mitt Hjärtas vd Anna Hammarström. Och förslaget att gå samman med annat företag köper hon inte.

– Vi är inte intresserade. Mitt Hjärta jobbar med entreprenörskap och med vårt ägande, och om vi inte duger åt Landstinget Gävleborg kan vi göra sjukvård någon annanstans, säger Anna Hammarström.

Vad innebär det här?

– Vi har ingen möjlighet att lägga något anbud på det här upphandlingsunderlaget, det är fullständigt uteslutet.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista