Elitseriebandy

Bollnäs vann efter förlängning

Läktartaket höll på att lyfta när Per Hellmyrs gjorde 4-3 till Bollnäs mot Sandviken och tvingade fram en femte och direkt avgörande semifinal på tisdag. Tungt för Sandviken som dessutom fick Magnus Muhrén skadad. Nyckelspelaren riskerar missa resten av säsongen.

Bollnäs hade kniven mot strupen i den fjärde semifinalen, seger var ett måste om inte säsongen skulle vara slut. Bollnäs ledde både 2-0 och 3-2 men på tilläggstid kvitterade Sandvikens Mikko Aarni, hans andra mål i matchen.

 – Visst var det jobbigt i det läget. Jag vet själv vilken energi man får av att kvittera i ett sådant läge. Men vi lyckades hålla oss coola hela vägen. Nu blir det fantastiskt roligt att spela femte matchen i Sandviken, sade Hellmyrs som själv jobbade fram den hörna han sköt i mål.

Måste fortsätta att jobba
 – Vi har förlorat båda de tidigare matcherna där men det handlar bara om att fortsätta jobba och skapa chanser. Till slut kommer bollarna att trilla in, fortsatte Hellmyrs.

Medan Hellmyrs, resten av hemmalaget och publiken jublade ikapp, var Sandvikens Magnus Muhrén mycket bekymrad. Muhrén hade spelat färdigt efter knappt 40 minuter.

Rövtacklades
 – Jag fick en rövtackling av Andreas Westh och det borde till att börja med ha varit straff. Inte ens i ishockey får man tackla spelare som inte har pucken, sade Muhrén besviket.

Han haltade ut till omklädningsrummet och gjorde sedan ett försök att komma ut på isen inför andra halvlek. Det gick inte. Smärtan var för stark.

 – Jag kände direkt att något var fel, det gjorde otroligt ont. Jag har aldrig haft någon muskelskada som denna tidigare. Nu gäller det att få en röntgentid så snabbt som möjligt, sade Muhrén.

Det kan vara kört
 – Om det är en muskelbristning är det nog kört för min del. Det jag kan hoppas på är att det är ischiasnerven som på något sätt har kommit i kläm, fortsatte Muhrén som lät mycket tveksam till fortsatt spel.

När det gällde Sandvikens chans att nå final var Muhrén mer uppåt.

 – Så länge jag var med var vi det bättre laget. Efter 2-2 trodde jag också att vi skulle vinna. Men Bollnäs är täta bakåt och giftiga framåt så det gäller att vara vaken hela tiden. Men så här långt har hemmalagen varit starkare.

Vinnaren av tisdagens avgörande semifinal möter Hammarby i SM-finalen.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista