Gävle

Framgångarna föder curlingsporten

I går blev juniordamlaget Granit från Gävle världsmästare i curlingens junior VM. Och efter den senaste tidens många curlingframgångar kommer nu fler få upp ögonen för sporten, tror Göran Backlund, klubbens ordförande.

Under OS tog Sverige guld i Curling och igår tog Juniordamlaget Granit från Gävle Guld i Junior VM. Göran Backlund är curlingklubben Granits ordförande och han tror att fler kommer att vilja börja spela curling.

– Det gäller att ta vara på de här möjligheterna, dels framgången lokalt här i Gävle men samtidigt så har vi även Anette Norberg som vann OS guld. Så att vår förhoppning är att vi ska få ytterligare lag i seriespelet som finns både lokalt och nationellt.

Fler medlemmar i höst
Granit är en av Sveriges största curlingklubbar och allt fler söker sig till sporten. Men eftersom säsongen snart är slut så får dem som tänker tanken att börja med curling vänta till i höst. Något som Juniordamernas lagkapten Anna Hasselborg hoppas att många gör.

--Jag hoppas att det ska göra det, så att det är många som kommer och tränar och börjar att spela för det är en väldigt rolig sport, säger Anna hasselborg och skrattar.

Stor betydelse
Att damerna igår tog Guld i junior VM betyder mycket för Curlingklubben Granit i Gävle och ordförande Göran Backlund är väldigt stolt över laget.

– De här tjejerna har gjort en fantastisk bedrift. Det är ungefär som att Sverige slår Brasilien i fotboll känns det som, säger han.

Emelie Eriksson
emelie.eriksson@sr.se

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista