Olycksskotern hittades i Ljusnan

Snöskotern men inte de försvunna bröderna från Vallsta hittades i eftermiddag i Ljusnan vid Orbaden mellan Bollnäs och Järvsö. Skotern har identifierats och dykarnas sökande efter pojkarna kommer därför att fortsätta också under lördagen.
Polisen i samarbete med kustbevakningens dykare fortsatte under hela fredagen sökandet efter dom två bröder från Vallsta som befaras ha drunknat i samband med en skotertur mellan Järvsö och Vallsta norr om Bollnäs. På eftermiddagen hittades slutligen snöskotern på bottnen av älven, 175 meter från den plats nära Orbaden där skotern av spåren att döma gått över iskanten. Vattendjupet på fyndplatsen är bara tre meter, men den svaga isen på Ljusnan i kombination med strömt vatten har försvårat sökandet som nu troligen måste återupptas under lördag. Det var vid åttatiden på onsdagskvällen som dom två bröderna - 16 och 18 år gamla - hyrde en skoter och påbörjade sin färd längs Ljusnan från Järvsö hem till Vallsta. Ganska snart kom de vilse och försökte både via mobiltelefon och genom att knacka på i husen få råd om vägen. Av allt att döma kom de ändå ur kurs och försvann genom isen inte långt från hemorten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista