Gävle

Två män häktade för guldrånet

Två män häktades idag på sannolika själv misstänkta för rån efter ett villainbrott i Gävle. Det var den 8 mars som två män, en 23-åring från Uppsala och en 18-åring från Knivsta, tog sig in och rånade en villa i Andersberg i Gävle.

Rånarna hotade villaägarna och kom över klockor och guld för omkring en halv miljon kronor. De båda männen greps i helgen och idag begärdes alltså dem både häktade på sannolika själ misstänkta för rån.

Anmärkningsvärt är att polisen har hållit rånet hemligt för allmänheten och även åklagaren Birgitta Fernlund är mycket förtegen om målet.

– Av utredningssjäl så kan jag inte lämna några kommentarer till vad som har framkommit i utredningen, säger hon.

Varför är utredningen så känslig?

– Utredningen befinner sig i ett inledningsskede där det finns många personer att höra och det är anledningen till att vi inte kan gå ut med några uppgifter.

Dom båda männen som häktades idag nekar till brott. Leif Eriksson är 18- åringens advokat och han säger att det inte finns tillräckliga bevis för att binda hans klient till brottet.

– Jag kan inte se att det finns något nu som visar att min huvudman på minst sätt har med det här rånet att göra i alla fall inte dess genomförande, säger Leif Eriksson.

Vad säger din klient om detta?

Han känner inte till någonting om det här rånet. Han har ingen kontakt med Gävle och han har inte varit i Gävle i vart fall på sista halvåret.

Emelie Eriksson
emelie.eriksson@sr.se