Hudiksvall

Lönnbark möter läkare i Hudiksvall

I dag klockan 17 träffar landstingsdirektör Svante Lönnbark personalen på Hudiksvalls sjukhus för att besvara den kritik som 89 läkare på sjukhuset har undertecknat och skickat till landstingsstyrelsen angående arbetsförhållandena.

Läkarna vill bland annat att politikerna ser över vad som gäller när chefer och höga tjänstemän bemöter sina medarbetare.

– Det är alltid olyckligt om man upplever att det fungerar dåligt och att man inte får gehör. Det är inte den bild som jag har generellt. När vi möter verksamheter förekommer det till och från kritik mot olika saker men att man samlar sig så här massivt och att så pass många från läkarkåren skriver under ett brev kommer det som en överraskning för mig, säger Tommy Berger (S), vice ordförande i Landstingsstyrelsen.

Det personalen protesterar mot är situationen i landstinget, efter att deras kollega pekats ut som aggressiv och hans psykiska hälsa ifrågasatts.

I brevet anser personalen också att det är långt mellan verksamhetscheferna och personalen på golvet. I bland kan det gå månader innan de träffar cheferna och det är omöjligt att föra en vettig dialog.