1 av 2
Ledningens svar imponerade inte på fotvårdsspecialisten Lena Jonsson
2 av 2
Landstingsdirektör Svante Lönnbark träffade personalen på Hudiksvalls sjukhus. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
Hudiksvall

Ljumma reaktioner på krismötet på Hudiksvalls sjukhus

I går kväll träffade landstingsdirektör Svante Lönnbark personalen på Hudiksvalls sjukhus om arbetsförhållandena, där kritiken mot landstingsledningen är massiv. Ledningens svar imponerade inte på personalen.

– Besviken är nog kanske rätt ord, jag tycker inte att de svarade på en enda fråga sa fotvårdsspecialisten Lena Jonsson, som jobbat på Hudiksvalls sjukhus sedan 1973, efter mötet.

– Mycket svammel, sa en annan anställd om mötet.

Att döma av reaktionerna på Hudiksvalls sjukhus är personalen långt ifrån nöjd efter mötet med landstingsledningen.

– Man försöker ge sken av en kommunikation men man tar ju inte i beaktande det som sägs från medarbetare, säger läkaren Margareta Sidenvall.

Landstingsledningens problem i Hudiksvall accelererade förra våren när akutsjukvården föreslogs försvinna. Förslaget ändrades dock senare.

För en knapp månad sen tvingades ledningen på nytt att backa, nu i den omdebatterade frågan om att centralisera läkarsekreterarna.

I spåren av turbulensen har förtroendet uppenbarligen fått sig en rejäl törn och för läkarkollegiet här var droppen när den mentala hälsan ifrågasattes hos en kollega i ett offentligt dokument, något som fått till följd att 89 läkare skrivit på en protestlista.

– De senaste händelserna här ger också extra anledning för oss att på något sätt ha en dialog med personalen i olika frågor, säger landstingsdirektör Svante Lönnbark.

Tycker du att du har medarbetarnas förtroende?

– Man kan alltid resonera om man ska arbeta för att bli en populär ledare eller för att bli en ledare som når resultat.

Har du haft några tankar på att avgå?

– Nej det har jag inte haft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista