1 av 2
Stefan Valfridsson visar dyrgripen. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
2 av 2
Lysande affärer. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
Bollnäs

Eftertraktade finalbiljetter

Uppdaterad 14:24
I dag på morgonen släppte Bollnäs GIF de 1100 biljetter som föreningen har fått till bandyfinalen på söndag. Och trots att folk redan köpt optioner, alltså förköpsrätt till biljetterna, var det kö uppe på Sävstaås redan innan biljettförsäljningen startade. Och det blir publikrekord på Studenternas på söndag.

- Man vill ju vara säker på att få biljett och buss, så är det ju! säger Stefan Valfridsson som var en av de första som stod i kön.

Hur är det att stå här och köa? Du har optioner köpta och nu ska du lösa ut dem till en finalbiljett.

- Det känns helt underbart! Det här har vi väntat länge på! Jag har kunnat stå här sedan klockan tre i natt egentligen, det har inte gjort mig någonting, säger han.

Här i Bollnäs fortsätter bandyfebern. I morse vid 9-tiden började Bollnäs Gif sälja de 1100 biljetter föreningen blivit tilldelade. Biljetter som var slutsålda redan innan de började säljas i dag eftersom klubben sålde optioner till biljetterna redan förra veckan som tog slut på en gång.

Alla vill ha orange och blått
Men det är inte bara biljetter som är hett eftertraktade i Bollnäs just nu. Många vill ha något orange och blått att klä sig i på finalen. Maria Lindblom har hand om försäljningen av supporterartiklar.

- Det går superbra!

Är det hett eftertraktade saker?

- Ja, verkligen! Nu går det på löpande band.

Tror du att du kommer att sälja slut?

- Ja, jag hoppas det!

Folkpartisten Ingrid Hammarberg var en av de som var uppe på Sävstaås för at lösa ut sina biljetter och hon ser verkligen fram emot finalen.

- Ja, det kommer nog att bli en upplevelse som man nog aldrig glömmer. Det är en dröm som går i uppfyllelse.  Vi har ju varit nära förut, men inte så här nära, säger hon.

Även Gudrun Kars längtar till på söndag.

- Ja, jättehärligt! Jag har ju varit där och sett Edsbyn spela de tre sista åren , men det här uppväger ju allt!

Publikrekord på söndag
Publikrekordet ryker all världens väg på Studenternas i Uppsala på söndag. Sedan Bollnäs blev finalklart har nämligen försäljningen av finalbiljetter formligen exploderat och drygt 23 500 biljetter är hittills sålda, skriver UNT på torsdagen.

Det finns nu bara runt 1 000 biljetter kvar till försäljning.

Det nuvarande publikrekordet på 23 048 personer är från 2006 då Edsbyn besegrade Hammarby i finalen.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista