Evy Degerman, centerpartistiskt kommunalråd i Bollnäs. Foto: Agneta Sundberg SR Gävleborg
Bollnäs

Centern vill riva upp Brotorgsbeslut

Bygg en galleria på Brotorget. Det säger nu Centerpartiet i Bollnäs som vill riva upp det senaste fullmäktigebeslutet där det bestämdes att kommunen ska återta torget.

- Det här politiska skyttegravskriget hindrar utvecklingen i Bollnäs centrum, säger Evy Degerman som är centerpartistiskt kommunalråd i Bollnäs.

Den 22:a februari beslutade kommunfullmäktige i Bollnäs att hävda att köpet av Brotorget skall gå tillbaka till kommunen och att kommunstyrelsens ordförande Olle Nilsson Sträng skulle ta kontakt med ägaren Thomas Perzon.

De förhandlingarna gick ju om intet när centerns Kenneth Nilshem vände sig till lantmäteriet för att utreda vem som har rätten till lagfarten över Brotorget.

Eftersom det visade sig vara bolaget Kungsbacka Tofteredsvägen där Thomas Perzon har majoritetsinflytande vill inte centern längre att kommunen driver en rättslig process som kan ta flera år, säger Evy Degerman.

- Vad vinner vi i slutändan? Om vi efter flera års process kommer fram till att vi äger torget så kvarstår ju ändå det faktum att det är en entreprenör som ska bygga den huskropp som man vill ha där som barriär mellan Nygatan och själva torget. Och då är det ju naturlitgtvis inte kommunen som ska bygga utan en entreprenör som kan få till både affärslokaler och café som alla så innerligt önskar, säger hon.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".