bandy

"Edsbyn hotas av tvångsnedflyttning" - inte alls, menar ordförande

Edsbyn, som har tagit fem SM-guld i bandy under 2000-talet, är den enda klubb som inte har beviljats elitlicens för kommande säsong och hotas nu av tvångsnedflyttning. - Det är definitivt ett beslut som förbundsstyrelsen kan fatta. Som jag ser det är läget allvarligt, säger Svenska bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin. Men Thomas Zetterqvist, ordförande i Edsbyn, är inte alls orolig.

- Det är en prognos som vi inte har lämnat in utan den är försenad men den kommer. Vi har haft uppgifter som vi vill få fram innan vi lämnar in den prognosen. Det är framförallt på energikostnadssidan som vi har sett att det har rusat iväg på ett sätt som vi inte hade förväntat oss och därför vill vi jobba om den resursen och vi har lagt om energisystem på arenan. Det har gjort att vi vill vänta tills vi har uppgifter som vi känner oss mer säkra på. Nu har vi de uppgifterna så de ska få dem nästa vecka och jag pratade med två represetentanter för förbundet i går för vi hade ett möte med de då och vi har en vecka på oss att lämna i det och det kommer vi att göra, säger Thomas Zetterqvist, ordförande i Edsbyn.

Så du menar att läget inte alls är särskilt allvarligt?

- Nej, det är ju tråkigt att vi är sena med uppgifterna men att börja prata om tvångsnedflyttning på grund av det, det är ju närmast larvigt tycker jag. Vi har ju en elitlicens från i fjol och vi räknar med att göra ett överskott i Edsbyn under det här året som löper ut den sista april. Så att de har gjort en höna av en fjäder tycker jag, säger han.

Så enligt dig är elitlicensen inte alls i fara?

- Nej, inte vad vi kan se nu, säger Thomas Zetterqvist, ordförande i Edsbyn.

Tomas Forsman
tomas.forsman@sr.se