bandy

Målvaktsduellen - en match i matchen

Nu börjar det dra ihop sig ordentligt. I dag på eftermiddagen ska det avgöras vilket lag som kommer vinna SM-finalen i bandy - Bollnäs eller Hammarby. En match i matchen är den mellan de båda lagens målvakter. En duell som kan komma att avgöra matchen.

Det finns många spännande dueller att se fram emot i dag. Den mellan Hammarby och Bollnäs på isen naturligtvis, men även den på läktaren där två av bandysveriges publikstarkaste lag möts på Studenternas. Och så då målvaktsfighten.

På ena sidan har vi det 33-årige burlejonet från Finland med de enorma utkasten - Bollnäs målvakt Timo Oksanen.

Hur tror du att stämningen kommer att bli på Studenternas?

- Det har väl varit ganska bra under de senaste finalerna, och jag tror inte det kommer att bli något undantag i år, snarare tvärtom, säger han.

På andra sidan står målvakten som är bandyfostrad i Bollnäs men numera målvakt för Hammarby - den stabile Patrik Nordgaard.

- Det ska bli häftigt. Det är två lag som har mycket publik och det är två fantastiskt härliga klackar som kommer att mötas på läktaren, så jag tror att det kommer att bli ett riktigt spännnande och intressant möte både på planen och på sidan av planen, säger han.

"Det blir tätt och tufft"
Under säsongen har Bollnäs och Hammarby spelat oerhört jämnt och Patrik Nordgaard tror inte det blir annorlunda i dag.

- Det kommer att bli tätt och ganska tufft. Det brukar ofta bli det mot Bollnäs och det brukar bli roliga matcher när Bollnäs och Hammarby möts, säger han.

Som målvakt kan man lika gärna bli syndabock som guldhjälte. Det är en situation som Bollnäs målvakt trivs med.

- Det är en utsatt position, men det är väl det som är tjusningen med det också, säger Timo Oksanen.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se