Mikko Lukkarilla tog Bollnäs till final för första gången på 54 år. Nu ska en fantastisk säsong firas!
Bollnäs

SM-silvret firas i Bollnäs

Trots att det inte blev något guld till Bollnäs bandygrabbar så ska lagets insats i SM-finalen ändå firas. Förberedelserna är i full gång för att ta emot spelarna på Tingshustorget i Bollnäs klockan 18.

Det säger säger Bollnäs kommuns informationschef Gunilla Byström som tycker att det är en självklarhet att silvermedaljörerna ska hyllas som hjältar:

- De ska tackas och premieras och Bollnäsborna ska få chansen att från scen få höra spelarna själva berätta om finalmatchen, säger hon.

Sväljer besvikelsen
Evenemangen avslutas med fyrverkeri och Gunilla Byström vill inte tillstå att finalförlusten känns som något oövervinnerligt antiklimax.

- Direkt efter matchen tappade jag sugen. Men efter litet eftertanke stod det klart att SM-silvret är kvittot på en fantastisk säsong och säkert bara början på något ännu större för Bollnäs. Redan nästa år är vi tillbaka på Studenternas igen!

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista