Järvsötjejen Brita Björs, 27 år, får årets Lill-Babs stipendieum för sina stora och breda musikaliska talang. Den 11 april ska hon ska sjunga med Lill-Babs i Järvsö kyrka
Järvsö

Brita Björs får Lill-Babs-stipendiet

I dag stod det klart att det blir 27-årige Brita Björs från Järvsö som tilldelas Lill-Babs-stipendiet 2010. Brita Björs som studerar till folksångpedagog i Malmö har länge varit engagerad i teater och musik med anknytning till Hälsingland och har gjort sig känd för sin stora och breda musikaliska talang.

Mångsidighet är alltså kännetecknet för Lill-Babs stipendiaten 2010. 27-åriga Brita Björs från Järvsö studerar visserligen folksångpedagogik i Malmö, men hon har tidigare också varit medlem i grupperna Cementa och Kamante och har nu en egen musikalisk grupp som heter "Tall dark Stranger".

April,april..
Att Brita Björs står nära Lill-Babs egna musikaliska idéal står klart i beaktandet av de bådas musikaliska planer för våren. Den 11 april ska nämligen Brita Björs få chansen att sjunga tillsammans med just Barbro "Lill-Babs Svensson i Järvsö kyrka.

- Jag blir rörd och glad och ska sjunga April, april med Barbro, säger Brita i en kommentar till Radio Gävleborg.

Hasse Persson
hasse.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista