Foto: Linnea Ericsson SR Gävleborg
gävle

30-åringen hårt pressad i CH-rättegången

30-åringen som är misstänkt för grov mordbrand var i dag fortsatt kritisk till hur utredningen om branden på Centralhotellet i Gävle har skötts. Det är första gången vi får höra de åtalade själva berätta om hur de ser på bevisningen.

Och 30-åringen passade på att berätta varför han sagt så lite i förhören med polisen.

–Så som den här utredningen har skötts med förhör och så vidare så blir man lite försiktig med tanke på att allt man säger vrids och sätts in sammanhang där de inte hör hemma.

I dag förhördes den 30-årige man som misstänks ha tänt eld på CH för fem år sedan. Åklagareb uppehöll sig vid frågan vad mannen egentligen gjorde i Gävle den aktuella natten. 30-åringen säger själv att han var i Gävle för att lämna tillbaka ett tv-spel till en kompis. Men han vill inte lämna ut namnet på den kompisen.

– Jag har rådfrågat min advokat om det och det spelar ingen roll om jag säger vem min kompis eller inte eftersom jag inte var med honom just vid tidpunkten det här skedde.

Linnea Ericsson
linnea.ericsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".