62-årige Per-Olof "Posa" Serenius kör för sitt 21:a SM-guld i dag. Foto: Scanpix
SM-finalen i isracing

Skadad "Posa" kör för guld

Isracingens obestridlige mästare 62-årige Per-Olof Posa Serenius ger inte upp. Trots att han i onsdags skadades i en krasch i Västerås står han klockan tre i eftermiddag traditionsenligt på startlinjen för SM-finalen i isracing på Studenternas i Uppsala.

Det var vid landskampen i Västerås i onsdags som Per-Olof "Posa" Serenius prejades så illa av tjecken Antonin Klatovsky att både motorcykelns ram och Posas skulderblad sprack. I dag gör det ont, men inte så ont att den 62-årige isracingmästaren avstår från SM-finalen.

- Det går nog bra trots att gör litet ont ibland. Jag får känna efter de första heaten, säger Posa till Sveriges radio Gävleborg.

Still going strong
Per-Olof Serenius måste förstås med sina 20 tidigare SM-titlar i räknas som storfavorit också till ett 21:a SM-guld. Trots sina 62 år och många segrar är han långt i från mätt på tävlandet.

- Någon gång måste man kanske lägga av, men i år har det gått bra och jag tycker alltid att SM-finalen på Studenternas är kul. Det är mycket folk och en fantastisk stämning, säger han.

Goda vinstchanser
Mästaren Per-Olof Serenius bedömer vinstchanserna som goda, men kalkylerar inte med någon promenadseger:

- Vi är åtminstone fyra stycken som har rimliga chanser att göra upp om segern. Stefan Svensson från Örnsköldsvik är huvudmotståndaren men även åkare som Tommy Flyktman från Västmanland och Gävleåkaren Peter Koij kan bli farliga, säger han.

Tomas Groop
tomas.groop@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".