Isracinglegendaren Per-Olof "Posa" Serenius tänker behålla greppet. Foto: Scanpix
Isracing

"Posa" tog SM-silver

Det blev inte som många hoppats ett 21:a SM-guld,  men väl en silvermedalj för 62-årige Per-Olof "Posa" Serenius vid SM-finalen i Isracing på Studenternas i Uppsala i går. Posa fick i A-finalen se sig slagen av ärkekonkurrenten Stefan Svensson från Örnsköldsviks Motorklubb som tog hem totalsegern.

"Posa Serenius" körde A-finalen i skadat skick efter en krasch i Västerås i onsdag, men det var inte orsaken till att guldet uteblev i går.

- Det var ingeting som saknades i min körning. Stefan kom helt enkelt i väg kvickt och körde fortare än jag. Det gick inte att sig förbi honom, säger Per-Olof Serenius.

Posas yngre klubbkollega Peter Koij slutade även han på en hederssam andraplats i B-finalen.

Kommer igen
Det blev alltså inget guld till Gävle denna gång, men ingen behöver frukta att den 62-årige isracinglegendaren tappat greppet och börjar tveka inför den återkommande frågan "när ska du lägga av, egentligen?". "Posa" säger nämligen att han är nöjd med säsongen och satsar vidare.

- Jag kommer tillbaka till Studenternas också nästa år. Då ska jag sikta på guld, säger han.

Tomas Groop
tomas.groop@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".