1 av 2
Sommaryran flyttar till Stenebergsparken i stadsdelen Brynäs. Foto: Emelie Eriksson SR Gävleborg
2 av 2
Tomas Gavlén var inte riktigt nöjd med att ha Sommaryran vid Läkerol Arena. Foto: Emelie Eriksson SR Gävleborg
Gävle

Sommaryran flyttar till Brynäs

I augusti är Gävles Sommaryra tillbaka, men i år på en ny plats. I stället för att som förra året placera sommarfesten vid Läkerol Arena kommer festen hållas i Stenebergsparken i stadsdelen Brynäs.

Förra året var det premiär för Gävles Sommaryra. Då var festen placerad vid Läkerol Arena, men projektledaren och före detta Cityfestarrangören Tomas Gavlén var inte riktigt nöjd med valet. Därför byts nu festplatsen ut till Stenebergsparken på Brynäs istället.

– Jag tror vi kan bygga mer miljö här och det är det uppslaget jag har fått av många, att man tyckte det var för sterilt att gå på en stor grusplan, säger Tomas Gavlén.

Det planeras just nu för fullt inför arrangemanget i mitten av augusti. Än så länge finns inga fasta programpunkter men det står klart att årets fest blir mer avskalad och ännu mer lokal än tidigare.

– Vi anpassar oss efter de ytor vi har. Vi kommer att tona ner lite på artistbiten och jobba mycket mer med lokal underhållning, för det finns massvis i vårt län som vill visa upp sig på en scen och det ska vi erbjuda, säger Tomas Gavlén.

Emelie Eriksson
emelie.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".