Valet 2010

Sjukvårdspartiet vill höja skatten

Det behövs en höjning av landstingsskatten enligt Sjukvårdspartiet. Det framkom i Radio Gävleborgs politikerutfrågning - i dag med Stig Zettlin som är Sjukvårdspartiets toppkandidat i landstingsvalet i höst. Sjukvårdspartiet vill höja landstingskatten med 30 - 50 öre. 

 – Vi behöver ha en bättre sjukvård för de äldsta i vårt län, var motiveringen till en höjning.

När det var sjukvårdspartiet och Stig Zettlins tur att ställas till svars i Radio Gävleborgs politikerutfrågningar så framkom det alltså att partiet ser ett behov av att höja skatten till landstinget.

En annan fråga som Sjukvårdspartiet gärna lyfter fram är att partiet vill motverka att vården ska centraliseras.

Sjukvårdspartiet vill till exempel att det ska finnas tre akutsjukhus i Gävleborg.

 Men forskning som har gjorts på sjukvårdspartierna i Sverige pekar på att partiet ofta lovar mycket - som kan vara svårt att hålla ekonomiskt om partiet skulle få makten. Men Stig Zettlin tror att Sjukvårdspartiet är redo för att styra landstinget:

 – Vi har fått majoritet i två budgetar, så vi är reda att ta ansvar ekonomiskt för landstinget, säger Stig Zettlin till Radio Gävleborg.

Lotta Persson
lotta.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".