CH-rättegången

CH-misstänkta kvar i häktet

När CH-rättegången avslutades i dag i Gävle tingsrätt yrkade försvararna på att deras klienter är helt oskyldiga och ska försättas på fri fot. Men rätten beslutade att de ska sitta kvar i häktet tills domen meddelas i slutet av maj.

– Samtliga tre är kvar i häkte och det är en klar indikation på att domstolen kommer att fälla alla tre för allvarlig brottslighet, säger åklagare Mikael Hammarstrand.

Den sista dagen ägnades åt försvararnas slutpläderingar och de var alla överens om att deras klienter är helt oskyldiga och att bevisningen inte är tillräcklig.

Åklagare Mikael Hammarstrand yrkade tidigare i veckan på livstids fängelse för krögaren och 30-åringen och i alla fall sex års fängelse för 46-åringen.

Och trots att det stundtals under rättegången hettat till mellan åklagarna och försvararna så ville ändå Mikael Hammarsstrand passa på att berömma deras arbete:

– Försvarare som är aktiva och som kommer med invändningar och synpunkter, det är deras roll, jag ska vara granskad.

Domen meddelas den 21 maj.

Staffan Mälstam
staffan.malstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista