Bergsjö

Slutet nära för Trima i Bergsjö

Trots att verkstadsföretaget Trima i Bergsjö ska lägga ner hela tillverkningen i Bergsjö efter sommaren så jobbas det nu för högtryck där. I september flyttar Trima, som ägs av Ålö AB, tillverkningen till Kina, men nu arbetar 30 personer kvar i Bergsjö till det bittra slutet.

– Vi vet inte någonting, Ålö har inte sagt någonting om lokalerna, det enda vi vet är att sista september ska allt vara tyst och tomt här, säger Bobo Olsson på metallfacket.

– Det är väldigt tråkigt och allt hamnar ju i Kina och det tror jag blir kortvarigt på grund av leveranstider och kvalitet, säger lackeraren Anette Sjöblom.

10 000 kvadratmeter verkstadslokal blir ledig och Stig Eng, Centerkommunalråd i Nordanstig, vill öppna dörrarna till verkstadsområdet.

– Arbetstillfällen är väldigt viktiga i en kommun om man ska hålla befolkningsunderlaget, och en sådan här förändring är väldigt dramatisk, man kan jämföra med Ericssons förändring i Gävle, säger Stig Eng.

Hasse Persson
hasse.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista