Branddrama på Gävle Central

Ett trettiotal sovvagnspassagerare fick sent på onsdag kväll evakueras på Gävle Central när brand utbröt på nattåget Stockholm till Luleå. Räddningstjänstens rökdykare konstaterade snabbt att ingen blivit kvar i den helt rökfyllda vagnen.

Branden ska ha startat i ett elskåp, men den hann aldrig sprida sig till tågets tio övriga sovvagnar. Två brandskadade vagnar kopplades från tåget och spärrades av på ett sidospår. Där väntas en teknisk undersökning idag, torsdag, ge svar på hur branden började. Branden upptäcktes vid halv elva-tiden, strax efter det att tåget kommit in till stationen. Tågtrafiken till och från Gävle Central stoppades i en och en halv timme på grund av branden, meddelar Banverket i ett pressmeddelande. Ett tåg från Göteborg på väg mot Boden fick vända strax utanför Gävle och ta vägen via Ockelbo. Ett annat tåg från Stockholm till Gävle fick vänta strax söder om Gävle under stoppet och blev därmed en och en halv timme försenat. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista