bollnäs

Löpare stödjer Bollnäsbandyn

För åttonde gången genomfördes under lördagen Stadsloppet för Bollnäsbandyn. Totalt sprang 70 löpare för att samla in pengar. Förra året gav jippot 300 000 kronor och sen starten har det sprungits in 1,7 miljoner kronor. Omkring 70 personer sprang runt i Bollnäs centrum för att samla in pengar till bandyn.

Bland deltagarna fanns systrarna Ingroth.

– Det är andra året jag springer säger Nathalie Ingroth, 9 år.

Systern Emilia Ingroth, 11 år, sprang hela 17 varv i fjol och samlade in 1600 kronor.

– Det kanske blir mer i år, tror hon.

Innan själva Stadsloppet var det tävling för de allra minsta som fick springa runt på Tingshustorget i fem minuter. Bland deltagarna syntes flera barn till bandyspelare i Bollnäslaget.

Stipendieutdelning till lovande ungdomar
Bandyspelarna Agnes Edlund, 13 år och Jesper Olsson, 17 år och fotbollspelarna Åsa Magnusson, 15 år och Mikael Eriksson, 16 år fick tusen kronor var.

– Sen är det äran och diplomet som kanske är det allra roligast att få som ett minne av sin karriär, säger Peter Eriksson, ordförande i Gamla Giffare som delade ut stipendierna.

Så småningom var det alltså dags för de 70 löparna att under 30 minuter springa så många varv de orkade efter en 400 meter lång bana.

Ju fler varv desto mer pengar
Varje deltagare får själv skaffa sponsorer som betalar en viss summa per varv som löparna springer under den halvtimme som loppet pågår. Sedan starten har Stadsloppet inbringat 1,7 miljoner till Bollnäsbandyn.

– Det betyder jättemycket för Bollnäsbandyn. Om det går lika bra som i fjol så betyder det 300.000 extra och det är pengar rakt in för det är inga omkostnader med det här, säger Peter Sköld som är ekonomiskt ansvarig.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se