fotboll

Erik Hamrén om landslaget

I kväll gör Erik Hamrén från Ljusdal sin sista match som tränare för norska Rosenborg, och sedan kan han koncentrera sej på jobbet som förbundskapten för det svenska landslaget. Vi har träffat Hamrén i Norge och pratat om framtiden, om gävleborgare i landslagstruppen osv.

Vi träffar Erik Hamrén på hans arbetsplats i norska Trondheim. Det är här här i Nordens största och mest framgångsrika fotbollsklubb, Rosenborg, som han haft sin fotbollsvardag.

Men i kväll gör han sin sista match med Rosenborg och kan sen koncentrera sig på Sveriges mest prestigefyllda tränarjobb - det som förbundskapten för landslaget.

Sedan söderhamnaren Petter Hansson petades från sin mittbacksplats av Daniel Majstorovic under VM-kvalet så finns inte längre någon från Gävleborg med i landslaget. Men hur är det med Petter egentligen, har han tackat för sig i landslaget eller platsar han inte?

- Enligt den information som jag har fått så har han mer eller mindre tackat för sig i landslaget, säger han.

Så det är inte så att han är petad utan han har själv deklarerat att han inte vill fortsätta i landslaget?

- Nej, jag har inte pratat med honom själv så det ska du nog fråga honom mer än du frågar mig.

En spelare som fanns med i landslagets trupp under vinterturnén i Mellanöstern är Kalmarspelaren Tobias Eriksson som precis om Erik Hamrén är från Ljusdal. Kan han vara ett namn för landslaget i framtiden?

- Tobias var med i Oman och gjorde det väldigt bra, men han spelar också på en position där vi har många spelare ute i Europa. Det är tuff konkurrens på mittfältspositionen, säger Erik Hamrén.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se