1 av 2
Sven-Erik Ekdal i Bönan ifrågasätter hela utredningen. Foto: Anders Ekholm SR Gävleborg
2 av 2
Per Johansson, Socialdemokratiskt kommunalråd
Gävle

Utredning om Norrlandet ifrågasätts

De boende på Norrlandet utanför Gävle är kritiska till att det ska kosta upp till en halv miljon kronor för att dra ut kommunalt vatten och avlopp. En kostnad som är baserad på en utredning gjord för tre år sedan av en konsult.

Många ifrågasätter nu att det ska kosta 270 miljoner kronor att dra ut ett VA-system till Norrlandet utanför Gävle.

Hela sträckan är knappt två mil lång men enligt Gästrike Vatten ska det dras ut ledningar som motsvarar fem mil på grund av miljö- och markförhållanden.

Sven-Erik Ekdal i Bönan ifrågasätter nu motiven bakom den här höga kostnaden.

– Kommunen har sagt att vi får bättre betalt för husen när vi säljer dem men istället kommer det ju att slå undan benen.

På söndag kommer kommunalrådet Per Johansson (S), som också bor på Norrlandet, att informera de boende där om varför det ska kosta så mycket att dra ut ett VA-system.

– Det stämmer naturligtvis inte på allihop men en investering skulle höja värdet på min fastighet med definitivt det som man får stoppa in, säger Per Johansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".