Kritik mot barn- och ungdomsnämnden i Gävle

Personalen på Barnängsgården i Hille riktar kritik mot barn- och ungdomsnämnden i Gävle. I ett öppet brev till nämnden kritiseras beslutet att först lägga ned den nyrustade kommunala förskolan och sedan lämna över lokalerna till en förskola i privat regi.

I brevet poängterar personalen att det nyligen har satsats stora pengar på både rustning av lokalerna, och på utbildning av personalen.

Förskolefröknarna poängterar dessutom att Barnängsgården har störst yta per barn jämfört med andra förskolor i området - ändå har man den lägsta hyran.

Trots det läggs den kommunala förskolan alltså ned och en privat förskola får ta över dom nyrustade lokalerna.

-Det känns som att mycket resurser går till spillo, säger Eva Blanck, en av förskolelärarna på Barnängsgården, till Radio Gävleborg.

Enligt personalen flyttar det in allt fler barnfamiljer till Hille, och när det behövs fler kommunala förskoleplatser igen så är Barnängsgården redan alltså upptagen. Personalen har tidigare - men utan framgång - föreslagit att en del av gården istället skulle läggas i malpåse.

-Det känns som att vi inte värdesätts, och att det privata sätts lite före oss, säger en besviken Eva Blanck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".