1 av 2
Mellan 7 000 och 8 000 personer följde bröllopet i Ockelbo, en veritabel succé för arrangörerna. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
2 av 2
Monica Järnkvist, projektledare, var nöjd efter lördagens fest.

8 000 följde bröllopet i Ockelbo

I Ockelbo räknades det på söndagen febrilt på hur många gäster som besökte bröllopsfirandet. Uppskattningsvis följde mellan 7 000 och 8 000 personer vigseln på storbildskärmen utanför Wij trädgårdar.

Monica Järnkvist är projektledare för Ockelbo med grannar.

– Det är fantastiskt om man betänker att det har varit lite regnskvättar och så.

 "Får inte regna"
"Det enda som inte får hända är att det blir dåligt väder." Ja, så sa Malin Eriksson, VD på Wij trädgårdar inför gårdagens bröllopsfirande i Ockelbo.

Inledningsvis såg det tufft ut med regntunga skyar. Men ganska snart sprack molen upp och de 7 000-8000 besökarna kunde till sist bada i sol när bygdens son, Daniel Westling, sa ja till sin kronprinsessa.

Monica Järnkvist är projektledare för Ockelbo med grannar.

– Det har flutit på bra.

Inga problem?
– De 400 tårtorna tog slut, det var 2 000 personer som åt av dem.

Sammanfattar man bröllopet i preliminära siffror ser det ut så här: Mellan 7 000-8 000 personer såg alltså vigseln på storbildsskärm och 3 000 var med på förmiddagen när Sveriges Radio direktsände Ring så spelar vi och Melodikrysset.

Förutom att de 400 tårtorna tog slut så såldes 4 000 picknick-korgar fram till klockan 15.00.

Vad händer nu, infinner sig tomheten?
– Det är nu jobbet börjar. Nu ska vi börja arbeta i de grupperingar vi bildat, både lokalt och regionalt, säger Monica Järnkvist.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".