Misstänkt rånmord i Söderhamn

En 80-årig kvinnas våldsamma och mystiska död i Söderhamn förbryllar nu polisen. Ännu vet polisen inte säkert att kvinnan utsatts för brott, men det faktum att hennes plånbok hittats på gatan och andra mystiska omständigheter tyder på att hon kan ha rånmördats.

Kvinnan hittades i går eftermiddag svårt skadad i trapphuset till sin bostad. Hon blödde då från skador i huvudet, men var fortfarande kontaktbar och sa upprepade gånger till den städerska som hittat henne att hon inte hade ramlat och att hon saknade sin handväska. Kvinnan fördes till sjukhus där hon förlorade medvetandet och senare avled.
Polisen har under sin utredning kunnat konstatera att kvinnan klockan 12.40 gjort ett uttag av 1000 kronor på föreningssparbanken i Söderhamn. Vad som därefter hänt tills dess att hon hittades två timmare senare är dock ett mysterium för polisen. Handväskan saknas fortfarande och plånboken tömd på pengar har hittats på Kyrkbacken vid Ulrika Eleonora Kyrka i Söderhamn, ett gott stycke från kvinnans bostad.
Dessa omständigheter tillsammans med karaktären på kvinnans skador gör att polisen inte kan utesluta att hon drabbats av ett våldsbrott.
I avvaktan på uppgifter om den medicinska orsaken till kvinnans död genomför nu Söderhamnspolisen operation dörrknackning i hennes bostadsområde. Förhoppningen är att vittnesuppgifter ska kunna räta ut frågetecknen om vad som egentligen hänt kvinnan under den tidiga torsdagseftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".