Gävlelåt till schlagerfinal

Låtskrivartrion Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson i Gävle lyckades igår med konststycket att för tredje året i rad få in en låt i den Svenska schlagerfestivalfinalen. Trions bidrag var det ena av två vinnande bidrag i kvaltävlingen i Malmö igår.  

Låten - ”La dolce vita” eller ”det ljuva livet” - som framförs av det inte helt okända ”After Dark”-paret Christer Lindarw och Lasse Flinckman var tillsammans med Lena Philipssons ”Det gör ont” förhandstippade favoriter i gårdagens deltävling i Malmö. Även Lena Philipsson pallade för favorittrycket och båda bidragen går nu alltså vidare till Sverigefinal i Globen den 20 mars.
Att män i kvinnokläder tidigare nått framgångar i Eurovisionsschlagern är välkänt - men om ”After Dark” med sin Gävle-låt överlever ända till Europafinalen i Istanbul den 15 maj är förstås ännu en öppen fråga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista