Mer än varannan Gävlebo tycker att handikappomsorgen fungerar dåligt

Fler än hälften av Gävleborna tycker att handikappomsorgen i kommunen fungerar dåligt. Det visar en färsk enkätundersökning där ettusen Gävlebor har fått svara på frågor om deras attityd till kommunens verksamhet.

Fler än hälften av dem som har besvarat enkäten tycker alltså att handikappomsorgen fungerar dåligt, och nästan lika många är missnöjda med hemtjänsten. Dessutom är det färre än en fjärdedel som tycker att det går att påverka äldreomsorgen - en tydlig minskning jämfört med 2001 då en liknande undersökning genomfördes. Något annat som har blivit sämre är tryggheten bland gävleborna - nästan tre av fyra kvinnor tycker att det är otryggt att visas utomhus. Motsvarande siffra för männen är 60 procent. Men trots det uppenbart starka missnöjet med den kommunala omsorgen är gävleborna nöjda med perosnalen. Över nitttio procent tycker att personalen inom äldreomsorg, handikappomsorg och barnomsorg gör ett bra jobb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".