Gefle IF

Ödesmatch för Gefle IF

Gefle IF spelar ikväll säsongens kanske hittills viktigaste match i fotbollsallsvenskan då man tar sig an Åtvidaberg på hemmaplan i vad som blivit ett bottenmöte.

– Båda lagen är ju inblandade i bottenstriden så det är klart att matchen har en stor påverkan på förhållande Gefle och Åtvidaberg. Vinner vi så drar vi ifrån och vinner de så kommer de i kapp, säger Gefles tränare Pelle Olsson. 

Som läget ser ut just nu ligger Gefle IF precis över nedflyttningsstrecket i tabellen, på kvalplats, medan Åtvidaberg ligger sist. Det är alltså ett bottenmöte som väntar på Strömvallen i dag. Vinner Åtvidaberg kommer de ikapp Gefle och lagets möjlighet att hålla sig kvar i allsvenskan minskar.

Kapcevic startar på bänken

Gefle IF har sedan i tisdags division två-förvärvet Dragan Kapcevic i truppen som enligt Pelle Olsson kan han bli aktuell för spel redan mot Åtvidaberg.

– Han kommer vara med i truppen och då är han aktuell för spel. Sedan om han startar eller inte det får vi se men han finns med i 18-mannatruppen i alla fall, säger Pelle Olsson.

Emilia Mellberg
emilia.mellberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista