Gävle

Sönderrostad ventilation stänger bad

Fjärran Höjder-badet i Gävle tvingas stänga inomhus i åtta veckor för att ordna problemen med ventilationssystemet som är sönderrostat. Rusten skulle redan vara klar men på grund av försenade leveranser får badgäster nu vända sig till andra badhus.

Fjärran Höjder-badet i Gävle tvingas stänga inomhus under åtta veckor, och två av dem veckorna även utomhusbadet. Anledningen till stängningen är för att badet har problem med ventilationssystemet som är sönderrostat.

– Det här är en surdeg sedan badet byggdes 1997 då man satt in fel aggregat som inte tålde fukten i den här badmiljön, säger Bernt Jonsson, badchef på Fjärran Höjder.

Är inte det slarvigt?
– Det kan man nog säga, men det är det vi ska rätta till nu. Vi har haft driftstopp i anläggningen titt som tätt då vi får gå in och fixa till saker i badet men nu blir det en driftsäkrare anläggning, säger Bernt Jonsson.

Dragit ut på tiden
Renoveringen inomhus har dragit ut på tiden och skulle varit klar i slutet av sommaren, men på grund av försenade leveranser får nu simklubbar och andra träningsföreningar och badgäster klara sig utan simning på badet två veckor i oktober.

Badchef Bernt Jonsson säger till Radio Gävleborg att förseningen även kommer att innebära ett kostnadsbortfall för dem.

Badet kommer delvis att vara stängt mellan den 23 augusti och 15 oktober.

Madeleine Drake
madeleine.drake@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista